- Details
- Geschreven door Super User
- Categorie: Uncategorised
- Hits: 1833
Na het verkrijgen van een KNSA licentie wordt men aspirant lid van onze vereniging voor de duur van 6 maanden. Het pasje wordt meestal over een paar weken ontvangen van de KNSA, en is dan op te halen bij de vereniging.
- Men mag schieten (voor de eerste 5 x onder begeleiding ) met klein kaliber wapens van onze vereniging niet zijnde semiautomatische geweren.
- Tijdens de instructie men wordt bekend gemaakt met de veiligheid regels die gelden op onze vereniging en hoe men een goed schutter wordt.
- Na 5 x begeleid schieten op een dinsdag avond vraag vraagt men zijn/haar begeleider om te noteren op het instructie verslag of hij/zij meent dat er solo geschoten mag worden.
- Als de instructeur vindt dat er solo mag geschoten worden zonder verdere instructie komt men op de gewone openingstijden en rekent af bij de bar voor de munitie, schietkaarten en dranken bij de bar.
Kosten : De 5 beurten zou normaal ca 14 euro per beurt per persoon kosten als lid bij een gewone schietavond zijnde 8,50 voor een doos munitie , ca 2,00 voor de schietkaarten en twee drankjes van ca 1,75 zijnde 1 voor en 1 na de schietbeurt. Omdat er geen bar bediening is op dinsdagen en zaterdagen om kosten te kunnen betalen wij verzoeken je om de kosten van de 5 beurten ( 70,- ) vooraf te betalen door overmaking op onze rekening.
De vereniging heeft eigen wapens die u als lid mag gebruiken om u verder te bekwamen in onze mooie sport.
Leden hebben ook taken bij de vereniging. Hierover leest u in : Taken van de leden
- Details
- Geschreven door Super User
- Categorie: Uncategorised
- Hits: 2254
Instructie
Onmiddellijk na toetreding als aspirant-lid krijg je uitgebreid instructie in verschillende disciplines en het gebruik van bijbehorende wapens. Vanzelfsprekend staat veiligheid daarbij voorop. Maar ook houding, ademhalingen de techniek van het schieten, krijgen hierbij aandacht.
Wapens en munitie
Voor een goede begeleiding en training bezit de vereniging diverse schietwapens. Pistolen, revolvers en geweren in luchtdruk zowel als groot- en klein kaliber. Elk lid maakt hiervan gebruik. Afhankelijk van het wapen waarmee men schiet koopt de schutter zijn munitie en schijven op de vereniging. Munitie is voorradig in verschillende kalibers en prijsklassen.
Onze banen worden in diverse afstanden verdeeld, voor de verschillende onderdelen hebben wij 10-, 12- en 25-meter banen. Wij schieten zowel met geweren als met pistolen/revolvers. Geweren uitsluitend op de binnenbaankalibers: .22 en .30 M1. Pistolen en revolvers zowel klein als groot-kaliber. Groot- of zwaar kaliber is die kogelmaat die groter is dan .22 (5,6 mm) van diameter, t.w. van 7.60 mm tot 9.65 mm. Op onze binnenbanen schieten wij de volgende nationale disciplines: KKK, Kleinkaliber karabijn. 12-meter geknield, staand en liggend. GKK, Grootkaliber karabijn. 25 meter geknield. KKG, Kleinkaliber geweer. 12-meter geknield, staand en liggend. KKP, Kleinkaliber pistool 10 of 12 meter staand. MKL, Kleinkaliber pistool, 25 meter. staand MKZ, Grootkaliber pistool, 25 meter. staand (De pistool/revolver discipline worden enkelhandig uitgevoerd) Op buitenbanen organiseren wij ook trainingen en wedstrijden voor groot-kaliber geweer.
Competitie en wedstrijdelementen
Jaarlijks wordt er voor alle disciplines een competitie georganiseerd. In de periode januari tot medio december moet men daarvoor tenminste 10 complete series hebben geschoten op een of meer club- disciplines. Daarnaast worden er door de KNSA vele wedstrijden georganiseerd o.a. de districts- en nationale kampioenschappen alsook klasseringen voor pistoolschutters. Veel verenigingen (ook de Vrijheid-Heiloo) organiseren z.g. open-wedstrijden. Hieraan kan men ook deelnemen.
Eigen wapen
Deze vraag wordt ons door ieder die informatie wenst gesteld. Dit willen wij dan ook graag even toelichten. Elke schutter en lid van een wettelijk erkende schietvereniging, heeft de mogelijkheid een eigen wapen aan te schaffen. Hij moet daartoe echter wel aan een aantal criteria voldoen. In een persoonlijk gesprek vertellen wij u daar graag alles over.
- Details
- Geschreven door Super User
- Categorie: Uncategorised
- Hits: 2063
SV ‘De Vrijheid’ Heiloo is een vereniging voor leden maar ook door leden. Alles wat er moet gebeuren om de vereniging te doen functioneren, doen de leden zelf. Zo is er een groepje leden dat zorgt dat er onderhoud wordt gepleegd en we wekelijks verzekerd zijn van een schoon onderkomen. Een andere groep leden onderhoudt de verenigingswapens. Allemaal zaken die nodig zijn om het voor ieder lid mogelijk te maken om zijnsport te bedrijven.
Bardienst: Hoewel U niet direct bij aanvang van uw aspirant-lidmaatschap hoeft te beginnen, wordt het om organisatorische redenen op prijs gesteld dat u bardienst wilt doen. Want ook de barwerkzaamheden gebeuren door de leden zelf. Hiervoor komt u op de barrooster te staan en per jaar zult u enkele malen per jaar worden ingedeeld.
Baandienst: Tijdens het schieten dient er voortdurend controle te zijn op wat er op de schietbaan gebeurt. Dit is een wettelijk gegeven voor schietbanen en is bedoeld om de veiligheid te kunnen waarborgen. Tijdens iedere schietavond is er daarom ook een baancommandant aanwezig. Ook dit gebeurt door leden en daarvoor is maakt de vereniging gebruik van een baanrooster. Van geoefende schutters, die bovendien bij de vereniging hebben aangetoond de verantwoordelijkheid aan te kunnen, wordt verwacht dat ze enkele baandiensten per jaar voor hun vereniging doen.
Diensten algemeen: Dit dienstdoen strekt zich ook uit tot de wedstrijden. De wedstrijden worden meestal in de weekends gehouden. Uw dienst zal zich dan beperken tot een halve dag per jaar.
Voor zowel de bar- als de baandiensten gelden enkele simpele regels. Ieder lid ontvangt een dientrooster. Deze maakt onderdeel uit van ons verenigingsblad genaamd ‘DE LOSSE FLODDER’ en wordt verzonden per e-mail. Deze staat ook op de website. Enn exemplaar is ookverkrijgbaar per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Normaal ontvangt u ook 1 of meer herinneringen voor uw dienst. De roosters worden gemaakt door een lid per periode van 3 maanden vooruit. U kunt dus ruim vooraf zien wanneer u dienst heeft. Het rooster staat voor leden zichtbaar ook op de website en wordt tevens in de bar, onder bestuursmededelingen opgehangen. In het geval van verhindering door ziekte of werk of verjaardagen kunt u uw dienst niet doen.
Wat dan?
Er bestaat altijd de kans om van dienst onderling te wisselen met een mede lid. Als deze niet lukt kan men wenden tot de secretaris (zie informatie onder "contact")
Wat niet?
Op een avond dat u diens hebt rekent de vereniging op u. Als u niet komt opdagen is dat natuurlijk hinderlijk voor u mede leden. Anderen zullen uw plaats onaangekondigd moeten innemen om de verenigingsavond toch weer tot een gezellige avond te maken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Dus…
1 *In de praktijk doet u ongeveer één keer in de 5 tot 9 weken een dienst.
2 *Uw voorkeur voor diensten op maandag, woensdag of vrijdag kunt u aangeven.
3 *Tijdens een dienst zal er doorgaans geen gelegenheid zijn om zelf te schieten.
4 *Op verzuim zonder melding staat een boete.
- Details
- Geschreven door Super User
- Categorie: Uncategorised
- Hits: 3376
Contributie KNSA-afdracht
Jaarlijks dienen de aangesloten verenigingen contributieafdracht aan de KNSA af te dragen. De Algemene Vergadering van de KNSA stelt jaarlijks de voor het daaropvolgende jaar vast.
De verenigingen betalen de afdracht aan de KNSA, de leden betalen de afdracht aan de vereniging samen met de verenigings contributie. Deze bedragen staan vermeld op de factuur ontvangen door de leden van hun vereniging (De vrijheid helioo)
Iedere KNSA-vereniging is verplicht al haar sportschutters bij de KNSA aan te melden. Indien deze schutters (nog) niet in het bezit zijn van een KNSA-schutterslicentie wordt een entreegeld geheven per schutter (behalve voor juniorschutters waarvoor geen entreegeld verschuldigd is).
Indien de vereniging schutters aanmeldt na 1 juli van het desbetreffende jaar, dan wordt hiervoor de helft van de bondscontributie in rekening gebracht (let op: niet van de entreegelden; deze moeten volledig worden voldaan, overeenkomstig de status van de schutter). In de bondscontributie is o.a. inbegrepen het abonnement op het bondstijdschrift "Schietsport" (niet van toepassing op (junior)gezinsschutters), de collectieve WA- en Rechtsbijstandverzekering, advisering inzake de Wet Wapens en munitie en de bouw en inrichting van schietaccommodaties, toegang tot diverse opleidingen, algemene belangenbehartiging, enzovoorts.
KNSA-verenigingen hoeven geen contributie te voldoen voor hun leden die zijn geregistreerd als niet-contributieve schutter, aangezien voor deze schutters reeds bondscontributieafdracht door een andere vereniging is c.q. wordt voldaan.
Op de schutterslicentie staan de KNSA-registratienummers vermeld van alle verenigingen waarvan de schutter lid is; het nummer van de contribuerende vereniging is daarop in grote cijfers, en de nummers van de overige verenigingen in kleinere cijfers vermeld.
De wetgever heeft bepaald dat iedereen die lid van onze vereniging wil worden een V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) moet inleveren. Deze verklaring houdt in dat u van onbesproken gedrag bent en dat er geen vrees bestaat dat u de contacten met vuurwapens en de opgedane kennis met betrekking tot het schieten met vuurwapens zult misbruiken.
(normale situatie) De vereniging doet een aanvraag voor een VOG bij Justis voor u Online maar dan moet men DigiD , iDeal en een geldige email adres hebben
- Stuur e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de email adres waar u bereikbaar ben:
Melden: email adres waar u bereikbaar ben (als controle)
Melden: uw voorletters en achternaam - TzT krijgt u een e-mail van Justis met een link en een aanvraagcode om de aanvraag af te ronden.
- U controleert uw gegevens, bevestigt en betaalt de aanvraag via Ideal (in 2023 : €33,85 ) .
- U mag kiezen voor een VOG op paper of digitaal.Beide zijn acceptabel voor de vereniging maar digitaal is zeker sneller!
- Zorg ervoor dat uw Berichtenbox van MijnOverheid is geactiveerd.
- Vink aan dat u digitale berichten wilt ontvangen van screeningsautoriteit Justis.
- Geef een actueel en werkend e-mailadres op.
- VOG wordt ontvangen binnen 2 weken in MijnOverheid
- Deze downloaden en e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als attachment
- Na circa 3 weken ontvangt u de verklaring op uw huisadres.
- U levert deze samen met de ingevulde (en getekend!!) aanmeldingsformulier en een recente pasfoto bij de secretaris van de vereniging.
- Details
- Categorie: Uncategorised
- Hits: 1614
-
Als u voor het digitaal ontvangen kiest:
is het belangrijk dat u een paar essentiële, eenmalige stappen uitvoert:
-
Als u voor het ontvangen per post kiest:
Deze wijze van aanvraag van een VOG is de enige dat is acceptabel voor onze vereniging.
Met deze VOG vragen wij bij de KNSA uw schietlicentie voor u aan. Dit duurt ook ongeveer 2 weken. (totaal ± 5 weken). Als u op uw aanvraag onverhoopt een negatieve beslissing ontvang is daarmee het lidmaatschap van een schietsportvereniging verder uitgesloten.